МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

ИНСТИТУТ ЗА ЕТНОЛОГИЈУ И АНТРОПОЛОГИЈУ,
ЦЕНТАР ЗА АФРИЧКЕ СТУДИЈЕ ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ И
МУЗЕЈ АФРИЧКЕ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДУ

имају част да вас позову на предавање

КУЛТУРА ТАНЗАНИЈЕ

Amosi Peter RuangariaАмосија Петера Руангарије

студента мастер студија на Економском факултету у Београду и сарадника Музеја афричке уметности у Београду

Уводна реч: проф. др Сенка Ковач

Предавање се организује на Филозофском факултету у Београду у оквиру Антрополошке агоре у среду, 23. маја 2018. године, у 11:30 часова у сали 508.

Амоси Петер Руангариа (Amosi Peter Rwangarya) рођен је у Танзанији, а у Београду борави од 2015. године као студент Економског факултета. Његово предавање у оквиру Антрополошке агоре обухватиће приказ културне разноликости и националних одлика Танзаније, земље у којој живи више од стотину етничких група и народа, и преглед различитих културних традиција и савремене динамике сеоског и градског живота. На примерима структуре породице и система образовања, Амоси Петер Руангариа приказаће друштвене одлике и промене које се односе на преколонијални и колонијални период на подручју данашње Танзаније, као и оне које карактеришу савремену Републику Танзанију. Предавањем ће такође бити дат осврт на народну медицину, одевање, храну и уметност. Посебно ће бити представљен свахили језик у којем се огледају различити културни утицаји и значај који свахили има као национални језик Танзаније, али и званични језик Кеније и Уганде, и lingua franca на ширем подручју источне Африке. Као сарадник Музеја афричке уметности, Амоси Петер Руангариа од 2015. године води језичке свахили радионице. Полазници језичких свахили радионица у Музеју афричке уметности били су и иницијатори путовања у Танзанију прошле године, а утиске са тог путовања пренеће гошћа на предавању, Марија Милош, кустоскиња Музеја.

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network