МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Архива

 

Недеља, 11. август, од 12:00 до 21:00

Пикник у МАУ

Пикник у МАУ - РепризаКиша нас је прекинула прошле недеље и одлучили смо да поновимо Пикник у Музеју афричке уметности у недељу, 11. августа! Програм почињемо од 12 сати и дружимо се са вама све до 21. За музички програм задужени су Кишобранци, улаз у Музеј ће бити слободан, а за шанком вас чекају Burger House, Kabinet Brewery и Заокрет.

Do the Math прави музички увод и савршену подлогу за уживање, док после њега DJ пулт преузимају Игор Јадранин и Андрија Милошевић.

Од 16h организује се и јавно вођење кроз тематску изложбу “ПОД ЛУПОМ │Староегипатске збирке у музејима у Србији” са Ненадом Марковићем, сарадником Музеја.

Музеј афричке уметности припремио је и две едукативно-креативне радионице за децу: НАПРАВИ ЕГИПАТСКЕ КАРТУШЕ, од 14 до 15:30h, и ИГРАЈМО СЕНЕТ - ДРЕВНУ ЕГИПАТСКУ ИГРУ, од 17 до 18:30h.

Александра из Sunflower Yoga Beograd ће одрадити једну лагану серију јоге у 17h, а за додатну рекреацију учесника Пикника задужен је и Марко Мажар из Boot Camp Serbia, који ће програм отворити Bootcamp4Kids тренингом за малишане у 13, а затворити изазовом у држању кригли за одрасле у 20 часова.

Улаз на сваки Пикник је слободан и охрабрујемо вас да дођете са целом породицом, љубимцима, лоптама, фризбијима и осталим зезанцијама!

Видимо се у недељу - ОДВЕДИМО ГРАД У ПРИРОДУ!

 


 

Опширније о програмима МАУ током Пикника:

 

Недеља: 11. август, од 14 до 15.30 часова

Креативна радионица за децу:
НАПРАВИ ЕГИПАТСКЕ КАРТУШЕ

Направи египатске картушеУ старом Египту су имена краљева, краљица и других истакнутих људи била записана хијероглифским знаковима у посебним, уоквиреним пољима – картушима. Учесници радионице откриће хијероглифске знакове који одговарају словима њиховог имена и затим ће их нацртати и направити од папира привеске по узору на облик картуша.

На радионици ће бити приказани и примери најпознатијих ликових дела древног краљевства на обали Нила која су сачувана у пирамидама и храмовима, што ће послужити као инспирација деци да нацртају омиљене мотиве на страницама једне мале пирамиде.

 

Недеља: 11. август, од 17 до 18.30 часова

Едукативно-креативна радионица за децу:
ИГРАЈМО СЕНЕТ - ДРЕВНУ ЕГИПАТСКУ ИГРУ

Сенет радионицаСенет је једна од најстаријих друштвених игара на свету и пореклом је из древног Египта. Назив игре означава прелаз и доводи се у везу са путовањем ка досезању бесмртности и препрекама које се на том путу морају превазићи.

Сенет је био веома популарна свакодневна игра међу старим Египћанима и играла се у многобројним приликама. Чест је мотив на примерима староегипатског зидног сликарства, где су приказани чланови породице који је играју, или пак појединац против своје душе ба. Најстарији пронађени фрагменти табли и фигура датирају око 3100. г.п.н.е., а многи се чувају у музејима широм света.

Учесници радионице имаће прилику да израде своју таблу, пионе и науче правила ове игре. Затим ће самостално играти сенет у паровима.

Узраст: 7+

 

У 16 часова

Јавно вођење кроз тематску изложбу са Ненадом Марковићем
ПОД ЛУПОМ │Староегипатске збирке у музејима у Србији

Под лупомНенад Марковић је сарадник на програмима Музеја и један је од аутора поставке „Под лупом“.

Марковић је дипломирао историју на Филозофском факултету у Београду, а тренутно је докторанд на Чешком институту за египтологију Карловог универзитета у Прагу. Одржао је бројна предавања, по позиву, широм Европе и објавио радове у престижним научним издањима.

Добитник је неколико међународних награда, део је археолошког тима који ископава у Абусиру код Каира и спровео је истраживања у најзначајнијим светским музејима.

Његова научна интересовања усмерена су ка друштвеној, интелектуалној и културној историји древног Египта и Блиског истока, са посебним занимањем за доба првог миленијума пре нове ере, грчко-римски Египат, епиграфику, папирологију, перцепцију и рецепцију Египта.

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Часопис Музеја

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network