МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Мисија

“Музеј афричке уметности прошириваће и револуционисати културну свест наших људи, приближавајући је глобалнијем поимању историје и културе, човека и друштва. У спектру наших установа посвећених различитим областима и периодима, од археолошких преко средњовековних до збирки нове уметности – овај Музеј, и као збирка и као пројектовани активитет – ослобађа нас наслеђених евроцентричних и етноцентричних схватања и културних предрасуда и ускости, инспиришући дубље и шире гледање на културу, историју и човека.“

Живорад Ковачевић, председник Скупштине града Београда
Из говора са свечаности отварања Музеја афричке уметности, 23. мај 1977.

Мисија Музеја афричке уметности:

  • МАУ прикупља, чува и излаже артефакте афричке културе и уметности
  • МАУ популарише и шири знања о традиционалном и савременом културном и уметничком стваралаштву Африке и афричке дијаспоре.
  • МАУ подстиче вредновање и разумевање уметности, историје и наслеђа Африке, и развија поштовање за Африку, њене народе и за утицај афричког стваралаштва на светску уметност.
  • МАУ развија свест о културном диверзитету, отварајући простор за мултикултурални дијалог између заједница.

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.