МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Посетите нас

Радно време:

Од 10 до 18 сати сваког дана, седам дана у недељи

Приступачност:

Музеј афричке уметности поседује приступне рампе за инвалидска колица, стазе водиље за лица са оштећењем вида, као и тактилне предмете са аудио-дескрипцијом и потписима на Брајевом писму.

Улазнице:

 • Индивидуална: 300 дин.
 • Групне посете (различите институције, васпитне и образовне установе, удружења, мин. 10 особа): 200 дин.
 • Корисници „Сениор картица“: 50% попуста на цену индивидуалне улазнице, уз картицу.
 • Студенти факултета – кoрисници „Студентских картица": 50% пoпустa за индивидуалну посету, уз индекс и важећу студентску картицу.
 • Корисници Међународне студентске идентификационе картице - ISIC, Међународне професорске идентификационе картице - ITIC и међународне картице Европског омладинског центра - EYCA: 50% попуста на цену индивидуалне улазнице, 20% попуста на групну посету, уз картицу.

Бесплатан улаз:

 • Особе са хендикепом/инвалидитетом
 • Предшколски узраст (деца до 7 година)
 • Студeнти Филoзoфскoг фaкултeтa, Фaкултeтa ликoвних умeтнoсти, Фaкултeтa примeњeних умeтнoсти уз индекс и важећу „Студентску картицу“.
 • Ученици и студенти уметничких школа и факултета, уз ђачку књижицу/индекс.
 • Чланови Музејског друштва Србије (МДС), Националног/Интернационалног комитета – ICOM, Међународног удружења ликовних критичара (AICA), уз картицу.
 • Новинари, уз легитимацију.

Групна вођења и радионице:

Групна стручна вођења кроз сталну поставку и текућу изложбу, као и креативне радионице за децу за организоване групне посете заказују се најмање два дана унапред. Како бисмо свим посетиоцима омогућили пријатну посету и угодан боравак у Музеју, молимо вас да се о додатним условима и терминима договорите са кустосима позивом на 011/2651-654, радним даном од 9 до 16 часова, или нам пишите на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 • Цена улазнице за групну посету са кустоским вођењем кроз сталну поставку и тематску изложбу (мин. 10 особа): 200 дин. по особи.
 • Цена улазнице за мање групе са кустоским вођењем кроз сталну поставку и тематску изложбу (мање од 10 особа): 2000 дин. за групу.
 • Цена улазнице за групну посету са кустоским вођењем и радионицом за децу (мин. 10 особа): 300 дин. по особи.
 • Цена улазнице за мање групе са кустоским вођењем и радионицом за децу (мање од 10 особа): 3000 дин. за групу.

Стручно вођење за индивидуалне посетиоце:

Стручна вођења за индивидуалне посетиоце (одрасле) реализују се у оквиру програма „Недеља у МАУ“ који се одржава у редовном термину недељом од 11 часова. Стручна вођења обично се везују за сталну поставку и актуелну тематску изложбу. Због актуелне епидемиолошке ситуације, број посетилаца је ограничен, а пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Цена улазнице је 300 динара.

Креативне радионице за индивидуалне посетиоце (децу):

Креативне радионице за индивидуалне посетиоце (децу) реализују се у оквиру програма „Недеља у МАУ“ који се одржава у редовном термину недељом од 11 часова. Креативне радионице обично се везују за актуелну тематску изложбу. Због актуелне епидемиолошке ситуације, број деце на радионицама је ограничен, а пријављивање је обавезно и врши се слањем мејла на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Цена улазнице је 300 динара.

Како да стигнете до нас:

Музеј афричке уметности се налази на Топчидерском брду, у резиденцијалном делу Београда. Аутобус на линији 44 полази са Дунав станице, саобраћа Улицом Кнеза Милоша, и прва станица после Топчидерске звезде (у Улици Васе Пелагића) је у непосредној близини Музеја.

Контакт:

Музеј афричке уметности
Андре Николића 14
11000 Београд, Србија
+ 381 11 2651 654
+ 381 11 2651 269
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Аудио-водич

Аудио-водич

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.

Музеј афричке уметности је приступачан за све посетиоце

Музеј афричке уметности поседује приступне рампе за инвалидска колица, стазе водиље за лица са оштећењем вида, као и тактилне предмете са аудио-дескрипцијом и потписима на Брајевом писму.