МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Посебни програми

 

Ликовни конкурс за децу и младе

Избoр зa нajбoљи цртeж инспирисaн излoжбaмa MAУ

Ликовни конкурс за децу и младеМузеј афричке уметности организује Ликовни конкурс за децу и младе сваке године у пролећном периоду. На Конкурсу могу учествовати групе деце/младих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа за децу и младе, културних центара и осталих радионица, клубова, секција. Учешће на Конкурсу подразумева групну посету Музеју, обилазак изложби са циљем упознавања са афричким стваралаштвом и ликовну радионицу на којој ће свако нацртати цртеж на задату тему. Само они радови који су настали у оквиру заказаних термина за групну посету и пратећу ликовну радионицу у Музеју учествују на конкурсу. (Погледајте овде период одржавања Конкурса за текућу годину.)

Сваке године ликовни конкурси МАУ имају различиту тему, по завршетку конкурса организује се велика изложба радова у оквиру музејске манифестације „Афро фестивал“, а ауторима најбољих цртежа додељују се специјалне награде.

Први пут одржан 2014. године, Ликовни конкурс Музеја афричке уметности има за циљ да деци и младима приближи уметност и културе афричког континента, да подстакне њихову визуелну перцепцију, ликовно истраживање и изражавање, стварајући и негујући нове генерације музејске публике и љубитеља, познавалаца и поштовалаца Африке.

Ликовни конкурс за најбољи цртеж, као нови креативни и едукативни програм Музеја афричке уметности, осмислиле су Милица Јосимов, вајар и Марија Личина, кустос. Музеј афричке уметности наставиће да организује ликовне конкурсе и наредних година, увек са новим темама које прате изложбе из музејских збирки и изабране сегменте из богатог културног наслеђа и савременог стваралаштва уметника са афричког континента.

 

 
 
 
 
 

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.