Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Posebni programi

 

Likovni konkurs za decu i mlade

Izbor za najbolji crtež inspirisan izložbama MAU

Likovni konkurs za decu i mladeMuzej afričke umetnosti organizuje Likovni konkurs za decu i mlade svake godine u prolećnom periodu. Na Konkursu mogu učestvovati grupe dece/mladih, uzrasta od 6 do 18 godina, iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, likovnih ateljea za decu i mlade, kulturnih centara i ostalih radionica, klubova, sekcija. Učešće na Konkursu podrazumeva grupnu posetu Muzeju, obilazak izložbi sa ciljem upoznavanja sa afričkim stvaralaštvom i likovnu radionicu na kojoj će svako nacrtati crtež na zadatu temu. Samo oni radovi koji su nastali u okviru zakazanih termina za grupnu posetu i prateću likovnu radionicu u Muzeju učestvuju na konkursu. (Pogledajte ovde period održavanja Konkursa za tekuću godinu.)

Svake godine likovni konkursi MAU imaju različitu temu, po završetku konkursa organizuje se velika izložba radova u okviru muzejske manifestacije „Afro festival“, a autorima najboljih crteža dodeljuju se specijalne nagrade.

Prvi put održan 2014. godine, Likovni konkurs Muzeja afričke umetnosti ima za cilj da deci i mladima približi umetnost i kulture afričkog kontinenta, da podstakne njihovu vizuelnu percepciju, likovno istraživanje i izražavanje, stvarajući i negujući nove generacije muzejske publike i ljubitelja, poznavalaca i poštovalaca Afrike.

Likovni konkurs za najbolji crtež, kao novi kreativni i edukativni program Muzeja afričke umetnosti, osmislile su Milica Josimov, vajar i Marija Ličina, kustos. Muzej afričke umetnosti nastaviće da organizuje likovne konkurse i narednih godina, uvek sa novim temama koje prate izložbe iz muzejskih zbirki i izabrane segmente iz bogatog kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva umetnika sa afričkog kontinenta.

 

 
 
 
 
 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.