Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Ture

 

Audio-vodič kroz stalnu postavku MAU

Audio-vodič kroz stalnu postavku MAUDobro došli, dragi posetioci i hvala vam što ste se odlučili za obilazak stalne postavke Muzeja afričke umetnosti uz naše audio-vodiče.

Audio-vodič će vam približiti neke od reprezentativnih primeraka afričke umetnosti i osnovne motive iz tradicionalnog života naroda zapadne Afrike.

Audio-vodič možete pratiti u samom prostoru Muzeja, ali i od kuće, direktno na sajtu izi.travel ili jednostavnim instaliranjem izi.TRAVEL aplikacije na PC i mobilne uređaje.

Audio-vodič dostupan je na 4 jezika: srpskom, engleskom, francuskom i italijanskom!

Saznajte više...

 


 

Virtuelna tura

DIGITALNI OTISAK MAU

DIGITALNI OTISAK MAUProjekat digitalnog beleženja stalne postavke i celokupnog objekta Muzeja afričke umetnosti vršen je u više faza tokom 2015, 2021. i 2022. godine, a za cilj ima kreiranje tzv. digitalnog otiska kao vida zaštite kulturnog nasleđa. U susret najavljenoj rekonstrukciji Muzeja, želeli smo da – mapiranjem svih relevantnih podataka – trajno dokumentujemo izgled prvobitnog arhitektonskog zdanja i koncept prve stalne postavke MAU. Beleženjem prostora i postavke Muzeja putem najsavremenije tehnologije i prevođenjem dobijenih podataka u digitalni otisak, osiguraće se njihova trajna dostupnost svim budućim istraživačima i zainteresovanim pojedincima, čak i kada oni ne budu više postojali u ovom obliku.

Pozivamo vas da aktivno pretražite našu novu veb-prezentaciju www.otisak.mau.rs. Uživajte u panoramskim virtuelnim šetnjama kroz muzej, obiđite stalnu postavku, muzejsku baštu ili murale oslikane na fasadi, istražite mnogobrojne sadržaje o izloženim eksponatima i putevima njihovog kolekcioniranja. Vratite se u 1977. godinu i pročitajte kako je u tadašnjoj štampi opisana atmosfera na otvaranju ovog trajnog simbola vremena nesvrstanih – muzeja koji je stvorilo prijateljstvo i iskrena ljubav prema narodima Afrike i oduševljenje za snagu njihovog umetničkog izraza.

Saznajte više...

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.