Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Likovni konkurs za decu i mlade

 

Likovni konkurs 2014 za decu

Izbor za najbolji crtež na temu AFRIKA U SRCU BEOGRADA

Prvi Likovni konkurs Muzeja afričke umetnosti organizovan je 2014. godine na temu „Afrika u srcu Beograda“ za učesnike uzrasta od 6 do 10 godina. Konkurs je raspisan za najbolji dečji crtež u jednoj kategoriji – za decu uzrasta od 6 do 10 godina, a održan je u periodu april – jun. Učestvovalo je više od dve stotine dece, čije crteže je Muzej predstavio 21. i 22. juna na izložbi radova u okviru manifestacije „Afro festival 2014“. Najbolje radove izabrao je žiri u sastavu: Nataša Njegovanović Ristić, viši kustos, Nada Seferović, kustos, Milica Josimov, vajar, i Marija Ličina, kustos.

Za autore najboljih radova proglašeni su:

I mesto - Jovan Radenković, predškolsko odeljenje OŠ „Filip Filipović“, Beograd
II mesto - Vuk Pejčić, OŠ „Filip Filipović“, Beograd
III mesto - Matija Crnčević, Likovni atelje Ivone Pleskonje, Beograd

Nakon što su tokom posete Muzeju učesnici konkursa upoznali umetničke predmete koji su deo stalne izložbene postavke i minijaturne bronzane figure konjanika koji su bili prikazani na tematskoj izložbi „Kotoko konjanici, čuvari duše“, sledile su likovne radionice na kojima su crtežom i bojom izrazili svoj najsnažniji utisak o susretu sa afričkim zbirkama u beogradskom muzeju.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.