МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Туре

 

Аудио-водич кроз сталну поставку МАУ

Аудио-водичДобро дошли, драги посетиоци и хвала вам што сте се одлучили за обилазак сталне поставке Музеја афричке уметности уз наше аудио-водиче.

Аудио-водич ће вам приближити неке од репрезентативних примерака афричке уметности и основне мотиве из традиционалног живота народа западне Африке.

Аудио-водич можете пратити у самом простору Музеја, али и од куће, директно на сајту izi.travel или једноставним инсталирањем izi.TRAVEL апликације на PC и мобилне уређаје.

Аудио-водич доступан је на 4 језика: српском, енглеском, француском и италијанском!

Сазнајте више...

 


 

Виртуелна тура

ДИГИТАЛНИ ОТИСАК МАУ

Виртуелна тура - Дигитални отисак МАУПројекат дигиталног бележења сталне поставке и целокупног објекта Музеја афричке уметности вршен је у више фаза током 2015, 2021. и 2022. године, а за циљ има креирање тзв. дигиталног отиска као вида заштите културног наслеђа. У сусрет најављеној реконструкцији Музеја, желели смо да – мапирањем свих релевантних података – трајно документујемо изглед првобитног архитектонског здања и концепт прве сталне поставке МАУ. Бележењем простора и поставке Музеја путем најсавременије технологије и превођењем добијених података у дигитални отисак, осигураће се њихова трајна доступност свим будућим истраживачима и заинтересованим појединцима, чак и када они не буду више постојали у овом облику.

Позивамо вас да активно претражите нашу нову веб-презентацију www.otisak.mau.rs. Уживајте у панорамским виртуелним шетњама кроз музеј, обиђите сталну поставку, музејску башту или мурале осликане на фасади, истражите многобројне садржаје о изложеним експонатима и путевима њиховог колекционирања. Вратите се у 1977. годину и прочитајте како је у тадашњој штампи описана атмосфера на отварању овог трајног симбола времена несврстаних – музеја који је створило пријатељство и искрена љубав према народима Африке и одушевљење за снагу њиховог уметничког израза.

Сазнајте више...

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.