МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Мини-курсеви за средњошколце

 

БОЈЕ АФРИКЕ – КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ И ИЗЛОЖБА РАДОВА

Програм се организује бесплатно током школских распуста, обухвата мини-курс одређене уметничке технике и изложбу радова

МАУ за средњошколце на распустуОд 2016. године Музеј афричке уметности (МАУ) током школских распуста организује бесплатан програм за ученике средњих школа који обухвата креативне радионице у трајању од пет дана и завршну изложбу радова. Овај програм МАУ осмишљен је као интензиван мини-курс на којем средњошколци, у своје слободно време на распусту, имају прилику да стекну вештине и знања о техникама ликовне и примењене уметности и заната који су карактеристични и за традиционално и за савремено стваралаштво (керамика, графика, сликање, шивење, израда накита од перлица и конца...), као и да упознају симболизам, значења и колорит различитих ликовних мотива у афричким културама. У завршном делу програма, полазници упознају процес припреме изложбе и учествују у креирању поставке, а последњег дана програма одржава се свечано отварање изложбе радова насталих на креативним радионицама, додела потврда о учешћу и награда ауторима најбољих радова.

Уз подршку ментора/кустоса, полазници сваког циклуса програма „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова“ стичу практична и теоријска знања о одређеној техници примењене уметности, о различитим темама из афричког стваралаштва, упознају значај изабраних предмета из збирки Музеја афричке уметности и заједнички учествују у организацији и постављању завршне изложбе радова.

Програм „Боје Африке – креативне радионице и изложба радова“ осмислиле су и воде Милица Јосимов, вајар/конзерватор, и Марија Милош, виши кустос.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СУ ПРОТЕКЛИ РАСПУСТИ ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ У МАУ У ПРЕТХОДНОМ ПЕРИОДУ ...

 

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.