МАУ

Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Вести и догађаји

 

Ликовни конкурс за децу и младе на тему
„Импресије о Африци“

Ликовни конкурс МАУ 2022.Музеј афричке уметности од 20. априла до 10. jунa 2022. године организује ликовни конкурс за децу и младе на тему „Импресије о Африци“.

На конкурсу могу учествовати групе деце/младих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа за децу и младе, културних центара и осталих радионица, клубова, секција, инспирисани текућом изложбом и сталном поставком Музеја.

На седмом ликовном конкурсу МАУ, темом „Импресије о Африци“ истражујемо које су то представе о овом великом континенту створене, које су слике утиснуте, која ће нова дела настати? Позивамо предшколске установе, основне и средње школе, као и ликовне атељее, културне центре и остале установе и удружења за децу и младе да закажу термине за групну посету Музеју афричке уметности и пратећу ликовну радионицу „Импресије о Африци“. Само они радови који су настали у оквиру заказаних термина за групну посету и пратећу ликовну радионицу у Музеју учествују на конкурсу.

Најуспешнији цртежи биће представљени 25. и 26. јуна на изложби радова учесника ликовног конкурса у оквиру годишње манифестације „Афро фестивал 2022“ која се одржава у башти Музеја афричке уметности. Ауторе најуспешнијих радова очекују специјалне награде.

Посетом Музеју афричке уметности деца и млади имају прилику да виде изложбу радова савремених анголских уметника Reflect#2 – фрагменти, фрагилности, сећања“ и сталну поставку „Традиционална уметност западне Африке из збирке Печар“ и да, уз разговор са кустосима, открију веровања, приче, обичаје, историјске догађаје и савремене одлике култура рaзличитих нaрoдa Aфрикe. Током обиласка изложби упознаће неке од стилова и значења афричких уметничких израза и културних одлика, а затим ће на ликовној радионици на тему „Импресије о Африци“ у простору Музеја нацртати свој рад: могу издвојити неки детаљ, изабрати одређени предмет или више предмета који ће чинити композицију, нацртати различите мотиве, дочарати афричку причу или мит који су чули током посете Музеју, приказати људе и начине живота, проблеме друштвених и политичких односа, замишљено или стварно путовање...

- Учешће на конкурсу подразумева посету Музеју, обилазак изложби са циљем упознавања са уметношћу и културaмa Африке и ликовну радионицу на којој ће сваки учесник нацртати цртеж на задату тему.

- Закажите термине за посету Музеју у периоду од 20. априла до 10. јуна текуће године за групе предшколаца, основаца, средњошколаца (групна посета подразумева од 10 до највише 25* посетилаца у једном термину; *могуће и за веће групе). При заказивању, потребно је навести број деце/младих у групи, њихов узраст, назив школе или предшколске установе, жељени датум и време за посету Музеју.

  • имејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • телефон: 011/2651-654
  • контакт особа: Марија Милош, виши кустос.

- Укупан програм вођења и радионице траје око 90 мин. (за млађе учеснике), односно 120 мин. (за старије учеснике)

- Цена улазнице је 200 динара. Музеј обезбеђује материјал за радионицу.

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ

- На Конкурсу могу учествовати групе деце/млaдих, узраста од 6 до 18 година, из предшколских установа, основних и средњих школа, ликовних атељеа, културних центара и осталих радионица, клубова, секција.

- Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали искључиво у Музеју афричке уметности током организоване радионице.

- Техника:

  • за децу од 6 до 14 година (предшколци и основци): графитна оловка, воштане боје;
  • за младе од 14 до 18 година (средњошколци): графитна оловка, оловке у боји (дрвене бојице), фломастери у боји, воштане боје.

- Цртежи остају у Музеју афричке уметности и неће се враћати учесницима. Музеј афричке уметности задржава право репродуковања цртежа и мотива.

- Радове ће оцењивати комисија састављена од стручњака из области културе и уметности.

 

КАТЕГОРИЈЕ И НАГРАДЕ

Одабрани цртежи биће представљени 25. и 26. јуна на изложби радова у оквиру манифестације „Афро фестивал 2022“.

Жири ће одабрати и прогласити најбоље радове учесника Конкурса из три старосне категорије, за које ће ауторима бити додељене награде:

  • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 6 од 10 година (предшколци и млађи основци),
  • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 11 до 14 година (старији основци),
  • најбољи цртеж учесника Конкурса узраста од 14 до 18 година (средњошколци).

Кликните да преузмете Позив за учешће на Ликовном конкурсу за децу и младе „Импресије о Африци“ (2022) у PDF формату.

Сазнајте више о ликовним конкурсима МАУ…

 

БИЛТЕН - пријава

Пријавите се како бисмо Вас информисали о предстојећим музејским програмима.

captcha 

Календар догађаја

Kalendar događaja

Виртуелна тура

Дигитални отисак МАУ

Диг(и)МАУ

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Аудио-водич

Аудио-водич

Дарујте МАУ

Гостујуће изложбе

putujuci mau cir

Часопис Музеја

МАУ препоручује

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Како ради МАУ

О томе како и шта (све) ради МАУ, погледајте у сјајном прилогу за BRAINZ TV - Научну телевизију (новембар 2019.). Говори део МАУ тима: Емилиа Епштајн, Милица Јосимов, Милица Наумов, Марија Милош, Ана Кнежевић.


МАУ је члан   Balkan Museum Network

Приступна рампа

Издвајамо

Часопис Музеја

Časopis Muzeja

Е-Публикације

E-publikacije

Архива