Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Nedelja, 27. avgust – nedelja, 3. septembar 2017. (10-18h)

Izložba radova nastalih na
kreativnim radionicama za srednjoškolce
„Putevima afričkog stvaralaštva“

Tokom letnjeg raspusta 2017. u Muzeju afričke umetnosti održane su kreativne radionice za srednjoškolce pod nazivom „Putevima afričkog stvaralaštva“. U nedelju, 27. avgusta, u 14h svečano je otvorena izložba radova srednjoškolaca, i organizovana dodela sertifikata i nagrada za najuspešnije učesnike u radionicama.

Radionice su se održavale od juna do avgusta 2017. godine. Uz uvodno predavanje i kroz praktični rad, srednjoškolci su imali prilike da se upoznaju sa stvaralaštvom naroda Senufo (Obala Slonovače), Fon (Benin) i zajednicom Beta Izrael (Etiopija) i to kroz neke od najreprezentativnijih primeraka iz bogate riznice njihove materijalne kulture. Sam praktičan rad na izradi umetničkih dela, omogućio je polaznicima da oslikaju svoju filafan tkaninu, naprave aplikacije po uzoru na tkanine naroda Fon, ili izvajaju figure životinja u glini. Učesnici u programu imali su i prilike da sami rade na postavljanju svojih radova.

Veliko interesovanje pokazano je i u ovom ciklusu radionica, čiju je realizaciju podržao Grad Beograd - Sekretarijat za sport i omladinu. Upoznavanjem sa materijalnom kulturom čije primerke u svojim zbirkama čuva Muzej, edukativni program „Putevima afričkog stvaralaštva“ doprinosi upoznavanju mladih sa različitim materijalima i tehnikama vezanim za tradicionalne umetničke i zanatske prakse. Takođe, radionice doprinose razvijanju svesti o muzeju kao mestu znanja i saznanja, čiji su programi raznoliki i prilagođeni narazličitijim grupama i interesovanjima.

Radionice su vodile i osmislile Milica Josimov (vajarka) i Marija Miloš (kustoskinja) sa saradnicama Milicom Naumov (antropologom) i Anom Knežević (istoričarkom umetnosti).

Izložba će biti otvorena do 3. septembra 2017. godine.

Posetite izložbu vaših vršnjaka i pridružite nam se sledećeg leta!

"​Putevima afričkog stvaralaštva" - kreativne radionice za srednjoškolce (leto 2017.)

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network