Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

„NEDELJA U MAU“

Javno vođenje za odrasle i radionica za decu

Nedelja u MAU - Pod lupomProgram „Nedelja u MAU“ organizuje se u terminu nedeljom od 11 do 13 časova i podrazumeva paralelne programe KUSTOSKIH VOĐENJA kroz muzejske postavke za odrasle i RADIONICA ZA DECU (za uzrast od 4 do 12 godina).

Trenutno postavljena tematska izložba naziva "Pod lupom - Staroegipatske zbirke u muzejima u Srbiji" predstavlja vredne i retko viđene predmete iz brojnih muzeja u našoj zemlji. Artefakti poput amuleta, ušabti figura, bronzane statue, skulpture u kamenu, nakita, itd. pre svega pripadaju religijskom domenu, odnosno hramovima i grobnicama, i hronološki se vezuju za periode od Starog Kraljevstva do Rimske ere.

Kroz javna vođenja kustosa, autora izložbe, kao i saradnika na projektu, posetioci će se upoznati sa načinom na koji su prvi predmeti staroegipatskog porekla došli u naše krajeve, kako su formirane prve muzejske zbirke, ali i čuti brojne zanimljivosti vezane za religijski život i verovanja u drevnom Egiptu.

Tematske radionice koje su prateći deo periodično menjanih tematskih izložbi, deo su šireg programa edukacije najmlađih na različite kompleksne teme kojima se muzej bavi. Tokom trajanja izložbe "Pod lupom", deca imaju priliku da se raspituju, dodiruju, sama stvaraju i saznavaju mnoge nove informacije o bogatom svetu staroegipatske umetnosti i to kroz kreativni rad na temu kartuša, drevne igre "senet" (uzrast: 7+), simbolike amajlija i brojnih drugih zanimljivosti vezanih za staroegipatsku kulturu.

Više informacija potražite ovde.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network