Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Programi nedeljom u martu i aprilu 2017.

U stalnom terminu nedeljom od 11 do 13 časova
(5, 12, 19. i 26. marta; 2. i 30. aprila)

JAVNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU
“Slike i sećanja – afrička tikva
u zbirkama MAU”
(za sve posetioce)

i

DEČJA KREATIVNA RADIONICA
“Kalabaš mudrosti”
(uzrast od 4 do 12 godina)

 

Uz aktuelnu izložbu „Slike i sećanja – afrička tikva u zbirkama MAU“ održavaće se tokom marta i aprila kustoska vođenja za sve posetioce u stalnom terminu nedeljom od 11 do 13 časova. U istim terminima, za mlađu publiku, uzrasta od od 4 do 12 godina, biće priređene kreativne radionice „Kalabaš mudrosti“.

Slike i sećanja – afrička tikva u zbirkama MAU (kustosko vođenje kroz izložbu za sve posetioce)
Afrička tikva ili kalabaš pripada zbirci predmeta svakodnevne upotrebe MAU. Zbirka MAU datira iz perioda sredine šezdesetih do početka osamdesetih godina dvadesetog veka. Izložba „Slike i sećanja“ prati kalabaš kroz predmet, motiv, metaforu, dokumentarnu fotografiju, razglednicu, zapise u stručnoj literaturi i neobjavljenim beleškama – kao simbol Afrike i kvintesenciju idealnog i idealizovanog afričkog krajolika.

Kalabaš mudrosti (radionice za decu uzrasta 4-12 godina)
Afrička tikva – kalabaš koristi se za izradu predmeta različite namene. Od nje se prave muzički instrumenti, posude, činije, kašike, lule, pečati, itd. Tehnikama ukrašavanja su na površini kalabaša urezivani različiti motivi – životinjski, biljni ili geometrijski, dok su oslikavanjem najčešće kreirane scene iz afričkog života i afričke svakodnevice na suvenirskim predmetima. Po uzoru na predmete prikazane na izložbi, tokom radionica Kalabaš mudrosti deca će imati priliku da na površini tikvi iscrtaju i oboje ukrase koje će sami osmisliti. Dok traje izrada dekoracija deca će se, kroz priču, upoznati i sa legendama o kalabašu i njegovom upotrebom u Africi, kao i sa drugim mogućim načinima ukrašavanja površine tikve.

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network