Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

● ritam i ljubav ● afro i rok ● rege i soul ●

IGOR VINCE & His Drum, Brass And Keys
LIVE @ Kalemegdan

Novo audio/video izdanje

- Od eksplozija ritma, plesa i snažnih poruka
do najfinijih i najemotivnijih ljubavnih nota i stihova

- Zanosno, razigrano, šarmantno, energično.

Uoči koncerta koji će se održati 6. aprila u sali Amerikana Doma omladine Beograda, harizmatični autor Igor Vince je objavio svoj novi audio/video album "LIVE @ Kalemegdan". Album je sniman uživo na velikom koncertu na Kalemegdanu (septembar 2018.), gde su Igor i njegov bend nastupili iste večeri kada i Femi Kuti i Makedonska filharmonija.

Na albumu se nalazi nekoliko rearanžiranih numera sa Vinsovog prvog studijskog albuma „Let's Do It“, kao i dve nove pesme.

Igora, bez dileme, ritam prožima od glave do pete, a harmonije i melodije kojima nas obasipa prodiru iz dubine njegove duše. Kroz autentične muzičke aranžmane provlače se iskreni i vešto satkani stihovi i poruke. Sa svojom magičnom kalimbom u rukama, kongama i đembe bubnjem ispred sebe, kao glavnom artiljerijom ritma, svojim stasom, glasom, žestokim porukama i očaravajućim ljubavnim stihovima, Igor stvara muziku koja pogađa svakoga do koga dopre.

Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, kao uostalom i prethodna Igorova dela, jeste to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Igor se, na sebi svojstven način, poigrava žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r'n'b, worldbeat, džez i pop. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor još jednom ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja.

„Jedino mi je važno da moja muzika dopre do ljudi kojima će prijati, koje će razvedriti, koje će inspirisati, koji će u njoj naići na nešto što će ih poneti, bez obzira koji žanr će joj dodeliti. Sa ogromnim nestrpljenjem iščekujemo koncerte u Zrenjaninu 29. marta, i u Beogradu 6. aprila, kada ćemo se potpuno prepustiti publici. Pozivamo sve da dođu i da sjedinimo ritam i ljubav", kaže Vins.

Igor Vince
Foto: Željko Sinobad

Široj publici ovaj Beograđanin poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima među kojima su i Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck.

Igorov „Drum, Brass, And Keys" bend čini čak 13 aktera na sceni, gde se pored njega, kao glavnog vokala, nalazi i snažna duvačka sekcija, ubedljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i dve afro-fanki plesačice.

Igor Vince
Foto: Željko Sinobad

Album je objavila izdavačka kuća Ammonite Records.

Više informacija o predstojećim koncertima:

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network