Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

U OKVIRU MESECA FRANKOFONIJE:

PREDAVANJA O KONCEPCIJI MUZEJA KEJ BRANLI U PARIZU

Predavanja drži :Iv LeFir,(Yves LeFur), direktor Odseka za baštinu i zbirke, i direktor stalnih zbirki Muzeja kej Branli, Pariz (Directeur du Département Patrimoine et Collections, et Directeur des Collections Permanentes au Musée du Quai Branly, Paris)

Francuski kulturni centar, ponedeljak 02.03.2009, Knez Mihailova 31

Predavanja:

12.00h Predavanje za muzejske profesionalce: o osnovama Muzeja kej Branli.

Ovaj Muzej nastao je fuzijom zbirki Muzeja čoveka u Parizu (Musée de l'Homme) i Muzeja umetnosti Afrike i Okeanije (Musée national des arts d’Afrique et d’Océanie). Otvoren pre samo tri godine u centru Pariza, na čuvenom šetalištu kej Branli, on predstavlja jedan od najvećih muzeoloških poduhvata u svetu, i ubraja se među najmodernije i najopremljenije muzeje današnjice.

18.00h Predavanje za širu publiku:

g. LeFir predstaviće društvene i naučne osnove za stvaranja Muzeja kej Branli. Gospodin LeFir je jedan od nosilaca ideje o koncepciji Muzeja kej Branli, posvećenog umetnostima Afrike, Azije, Okeanije, Amerike. Kroz predavanje će se osvrnuti na pitanja drugosti, kao i vanevropske umetnosti u kontekstu Muzeja.

19.30h Otvaranje izložbe:

„Tragovi/Traces, Call&Response, na kojoj će biti izloženi plakati iz Muzeja kej Branli, kao i muzički instrumenti iz zbirke Muzeja afričke umetnosti.


Francuski kulturni centar u Beogradu

Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda

Muzej afričke umetnosti

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network