Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Mini-kursevi za srednjoškolce

 

„BOJE AFRIKE - kreativne radionice i izložba radova“

Besplatan program MAU za srednjoškolce održan tokom ZIMSKOG RASPUSTA 2019.

„BOJE AFRIKE - kreativne radionice i izložba radova“Tokom zimskog školskog raspusta 2019. godine održan je besplatan program „Boje Afrike - kreativne radionice i izložba radova“ kao sedmi ciklus u seriji programa MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“.

Program „Boje Afrike - kreativne radionice i izložba radova“ održan je za dve grupe polaznika koji su prema svojim interesovanjima izabrali ponuđene teme iz afričkog stvaralaštva, odgovarajuće umetničke tehnike i termine pohađanja: za prvu grupu, od 2. do 6. januara, održano je uvodno predavanje Filafani tkanine sa kreativnim radionicama slikanja na platnu, drugoj grupi je predstavljeni su tema Afrički nakit i tehnike izrade nakita od perlica i konca od 4. do 8. februara, a obe grupe polaznika učestvovale su 9. i 10. februara 2019. u završnom delu programa, kada je pripremljena izložbena postavka i priređeno svečano otvaranje izložbe radova.

Inspiracija za teme i kreativne aktivnosti polaznicima programa „Boje Afrike“ tokom zimskog raspusta 2019. bili su slikani motivi na tkaninama Senufoa (Obale Slonovače) i raznoliki oblici i dezeni perlanog i končanog nakita Masaija (Kenija i Tanzanija) i Ndebelea (Južna Afrika). Srednjoškolci su kroz praktični rad, uz mentorstvo predavača Milice Josimov, ovladali tehnikom slikanja na platnu i izradom nakita od perli i konca, dok su izabrane teme iz afričkog stvaralaštva upoznali na uvodnim predavanjima o stilskim odlikama, značenjima likovnih motiva i simbolizmu boja, koja je održala Milica Naumov. Radovi nastali na kreativnim radionicama prikazani su na izložbi koja je svečano otvorena 10. februara, kada su nagrađena i tri najuspešnija autora: Jana Nikolić, Sara Gemaljević i Natalija Petković.

Program „Boje Afrike - kreativne radionice i izložba radova“ odražan tokom zimskog raspusta 2019. realizovale su Milica Josimov, vajar / konzervator, Marija Miloš, viši kustos, i Milica Naumov, kustos.

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

„Boje Afrike - kreativne radionice i izložba radova“,
zimski raspust 2019. u MAU

Saznajte više o besplatnim programima MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ koji se održavaju tokom školskih raspusta.