Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Mini-kursevi za srednjoškolce

 

„BOJE AFRIKE - kreativne radionice i izložba radova“

Besplatan program MAU za srednjoškolce tokom ZIMSKOG RASPUSTA 2023.

Boje AfrikeU Muzeju afričke umetnosti u nedelju, 15. januara, otvorena je izložba radova „Boje Afrike” koja svedoči o kreativnosti, veštini i maštovitosti učesnika radionica.

Program Muzeja afričke umetnosti „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ organizovan je kroz mini-kurseve keramike i grafike, čija su inspiracija bili stvaralaštvo naroda Akan iz Gane, kao i zapadnoafričke keramičke posude. Reč je o objektima koji po svom simboličkom značenju veoma često izražavaju pojmove poput hrabrosti, jednakosti ljudi, dogovora, mudrosti, zajedništva, odnosno vezuju se za svakodnevne ili ritualne aktivnosti zajednice, kultove plodnosti i predaka.

Program održan tokom zimskog raspusta, obuhvatio je dve grupe polaznika petodnevnih radionica: keramike i grafike u četvoročasovnim terminima, i izložbu radova.

Na programu „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ učesnici su kroz uvodno predavanje upoznali raznovrsnost i značaj afričkog stvaralaštva, a zatim su kroz praktičan rad ovladali tehnikom izrade keramičkih posuda i linorez tehnike izrade adinkra simbola.

Autori najboljih radova su: Jana Antovski, Emilija Ilić i Lana Matijaš.

Izložbu radova srednjoškolaca možete pogledati do nedelje, 22. januara.

Saznajte više o besplatnim programima MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ koji se održavaju tokom školskih raspusta.