Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Mini-kursevi za srednjoškolce

 

„PUTEVIMA AFRIČKOG STVARALAŠTVA – kreativne radionice i izložba radova“

Besplatan program MAU za srednjoškolce održan tokom LETNJEG RASPUSTA 2017.

„PUTEVIMA AFRIČKOG STVARALAŠTVA – kreativne radionice i izložba radova“Četvrti ciklus u seriji programa MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ održan je besplatno tokom letnjeg raspusta 2017. godine pod nazivom „Putevima afričkog stvaralaštva – kreativne radionice i izložba radova“.

U okviru programa „Putevima afričkog stvaralaštva – kreativne radionice i izložba radova“ na leto 2017. srednjoškolcima su ponuđena tri termina, za tri teme iz afričkog stvaralaštva i odgovarajuće umetničke tehnike, kao i teorijska i praktična znanja o pripremi i kreiranju izložbene postavke radova u završnom delu programa. Od 26. do 30. juna polaznici programa „Putevima afričkog stvaralaštva“ imali su za temu motive na Filafani tkaninama koju su upoznali na uvodnom predavanju, a zatim i kroz praktičan rad slikanjem na platnu i kreiranjem svojih likovnih kompozicija; od 17. do 21. jula tema su bile Keramičke figure životinja etiopske zajednice Beta Izrael, a polaznici su ovladali veštinom oblikovanja figura u glini i tehnikama obrade i ukrašavanja; od 21. do 25. avgusta polaznici programa su upoznali temu Motivi na tkaninama Fona i bavili se dizajniranjem i izradom tekstilnih prišivača za torbu, ovladavajući veštinom krojenja modela, šivenja i veza. Polaznici sve tri grupe kreativnih radionica su učestvovali u pripremi završne izložbe 26. avgusta, a narednog dana je održano i svečano otvaranje izložbe radova. Tada su dodeljene potvrde svim polaznicima programa „Putevima afričkog stvaralaštva – kreativne radionice i izložba radova“ i nagrađene su tri autorke najuspešnijih radova: Matea Milinković, Maša Terzović i Marija Milekić.

Program „Putevima afričkog stvaralaštva – kreativne radionice i izložba radova“ tokom letnjeg raspusta 2017. godine vodile su Milica Josimov, vajarka, Marija Miloš, kustoskinja, i saradnice Milica Naumov, antropološkinja, i Ana Knežević, istoričarka umetnosti.

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu, doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

„Putevima afričkog stvaralaštva – kreativne radionice i izložba radova“,
letnji raspust 2017. u MAU

Saznajte više o besplatnim programima MAU „Kreativne radionice i izložba radova za srednjoškolce“ koji se održavaju tokom školskih raspusta.