Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Preporučujemo

 

IGOR VINCE & HIS DRUM, BRASS AND KEYS

Jedan od retkih muzičara u našoj sredini koji je posvećen afričkom zvuku, Igor Vincetić je kao dete svirao violinu i gitaru, a velika ljubav prema perkusijama razvila se nakon učešća u jednom međunarodnom muzičkom kampu, sada davne 2001. godine. Time je zapečatio svoju sudbinu! Od tada on aktivno ulaže u to da svoje znanje na perkusijama produbi na terenu u Africi, ali i širom sveta i to učeći od najboljih muzičara kao što su: Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Cheikh Lo i mnogi drugi. Sa senegalskim muzičarem – griotom Kemom Sisokom nastupao je više puta u Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, a poznat je i kao prvi belac koji je svirao perkusije sa Femijem Kutijem. U 2016. godini imaće itekako zasluženu privilegiju da nastupa na sceni sa Femijem Kutijem i njegovim bendom na velikoj turneji po SAD.

 


 

SRBIJA NA VEZI (Autorska emisija RTS2 i RTS SAT)

Kroz studijske emisije „Srbija na vezi“ tretirane su teme i gosti sa afričkog kontinenta. Serijal „Afrika i srbija na vezi“ je započet pre četiri godine kada se autorki i novinarki nacionalnog javnog servisa Srbije, Jeleni Đorđević Popović, ukazala prilika da pomogne u ubrzavanju procesa svrstavanja srpskog jezika u zvanični obrazovni sistem Južnoafričke Republike. Inicijativa i zasluge takođe pripadaju Violeti Pavlović Marinović, profesorki iz Johanesburga, a mala, ali vrlo značajna pomoć emisije „Srbija na vezi“, dovela je do toga da se od 6. novembra 2012. srpski jezik uči u svim osnovnim, srednjim, privatnim i državnim školama, kao izborni predmet. Tom prilikom su realizovane 3 dokumentarne emisije o Srbima iz Južnoafričke Republike: „Afrika i Srbija na vezi“, „Afrika i Srbija na vezi – Portreti“ i „Afrika i Srbija na vezi – Da se upoznamo i prepoznamo“. Ekskluzivni materijal sa afričkog kontinenta uobličen je i u emisiji „Afrika i Srbija na vezi – Bocvana“.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Audio-vodič

Audio-vodič

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Tekuća izložba

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.