Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

MAU predstavlja novi vizuelni identitet

MAU logoRešenje novog vizuelnog identiteta Muzeja afričke umetnosti (MAU) zasniva se na jednostavnoj i prepoznatljivoj, svedenoj geometrijskoj formi i šari koja je veoma prisutna u umetnostima zemalja Afrike, ali se može videti i u dizajnerskom rešenju prve muzejske stalne postavke. U pitanju je motiv cik-cak linije koja simbolizuje ritam, kretanje i tok života. Istovremeno u nemirnom ritmu i kontinuitetu, minimalistički, a opet moderna, dinamična cik-cak linija povezuje prošlo i buduće vreme i poziva na aktivno učešće.

Reflektujući misiju Muzeja i nastavljajući prethodno ustanovljene prakse, novim identitetom istovremeno upućujemo poziv na igru, uključivanje, učestvovanje, kao i dijalog, preplet ideja, iskustava i saznanja. Iz ovog motiva izvedena je tipografija akronima Muzeja afričke umetnosti, ujedno i novi prepoznatljiv, lako primenljiv i pamtljiv znak sačinjen od tri slova – MAU, što je naziv koji je u široj javnosti već uveliko prihvaćen i odomaćen.

U korespondenciji sa inicijalnom idejom stalne postavke i ne narušavajući njene osnovne forme u prostoru i dizajnu mobilijara koji datiraju od samog osnivanja muzeja, novi vizuelni identitet nas vodi u dalji razvoj, ohrabruje kretanje ka novim grafičkim i savremenim prostornim rešenjima i njihovoj primeni u godinama koje dolaze, a u kojima je predviđena kompletna rekonstrukcija i rekonceptualizacija MAU.

Idejno rešenje novog vizuelnog identiteta MAU osmislio je grafički studio „3 Oranges Design“, usklađujući ga sa projektom rekonstrukcije objekta po ideji arhitektonskog studija „N-Martin“, dok je razrada i implementacija vizuelnih elemenata ostvarena sa grafičkim studiom „Braća Burazeri“.

Novi vizuelni identitet MAU: logotip, boje, mogući načini primene

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva