Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Sreda, 18. oktobar 2017, 18:00

projekcija + razgovor
K&R 2017: READING MUSEOLOGY

Program razgovora „Konteksti i reprezentacije“ (KiR), koji je predstavljao uvod u rad na tekućoj izložbi „Nyimpa kor ndzidzi/Čovek ne može opstati sam. (Re)konceptualizacija Muzeja afričke umetnosti – zbirke Vede i dr Zdravka Pečara“, nastavlja se u oktobru.

Gošća programa je umetnica Koštana Banović. Njen video rad „Reading Museology“ za formalan sadržaj ima materijale snimljene tokom zime 2016/17 u različitim prostorima Muzeja. Snimajući eksponate na stalnoj postavci, zatim nedovršeni potkupolni sprat u kojem se nalazi muzejski mobilijar, i na kraju prostor depoa u kojem su smeštene zbirke, Koštana Banović jednak ispitivački pogled upućuje prema predmetima i prostorima koji se, u svakodnevnoj muzejskoj praksi, itekako razlikuju.

Program će obuhvatiti prikazivanje video rada „Reading Museology“ iz 2017. godine i razgovor o „čitanju“ muzeologije kroz različite umetničke i kustoske prakse.

Gošća: Koštana Banović, umetnica
Moderatorka razgovora: dr Ana Sladojević, teoretičarka umetnosti
Koordinacija: Emilia Epštajn, kustoskinja MAU

Ulaz: besplatan

---

Koštana Banović, umetnica i filmski stvaralac, snimala „Reading Museology“ u MAU, marta 2015. godine, www.kostanabanovic.com

dr Ana Sladojević, slobodna kustoskinja/teoretičarka umetnosti, saradnica MAU na projektu (autorka izložbe i kataloga) „Čovek ne može opstati sam“ 2017-2018 (u toku u MAU)

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network