Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Nedelja u MAU - Javna vođenja za odrasle i radionica za decu

Program „Nedelja u MAU“ organizuje se za pojedinačne i porodične posete u terminu nedeljom od 11 do 12.30 časova i podrazumeva paralelni program kustoskih vođenja za odrasle i kreativnih radionica za decu i mlade uzrasta od 6 do 14 godina.

Svake nedelje u septembru (5, 12, 19. i 26. septembra 2021. godine u 11 časova i 26. septembra 2021. godine u 13 časova) održaće se stručno vođenje za odrasle posetioce kroz stalnu postavku, od 12 časova kroz tematsku izložbu, dok će za decu i mlade u 11 časova biti priređena kreativna radionica „Veksilologija u MAU: mapiranje Afrike”.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj posetilaca je ograničen, a prijavljivanje se vrši slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

*Cena ulaznice: 200 dinara

**Podsećamo vas da je ulazak u muzej dozvoljen samo uz masku, kao i da je važno da dezinfikujete ruke i držite distancu.

 

STRUČNA VOĐENJA I RADIONICE ZA DECU I MLADE TOKOM SEPTEMBRA

OPIS PROGRAMA:

 

11č - Stručno vođenje kroz stalnu postavku (5, 12, 19. i 26. septembra 2021. godine)

vodi Aleksandra Gačić, student master studija etnologije i antropologije, „Srce Afrike - tradicionalni afrički plesovi"

 

12č - Stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Nesvrstani svet”

Više o izložbi saznajte ovde.

Nesvrstani svetNedelja, 5. septembar - Stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Nesvrstani svet” u 12 časova, vodi autor izložbe, dr Nemanja Radonjić, naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije.

Nedelja, 12. septembar - Stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Nesvrstani svet” u 12 časova, vodi kustos i autorka izložbe, Milica Naumov.

Nedelja, 19. septembar - Stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Nesvrstani svet” u 12 časova, vodi kustos i autorka izložbe, Ana Knežević.

Nedelja, 26. septembar - Stručno vođenje kroz tematsku izložbu „Nesvrstani svet” u 12 časova, vodi kustos i autorka izložbe, Emilia Epštajn.

 

13č - Stručno vođenje kroz stalnu postavku (26. septembar 2021. godine)

UHVATI RITAM! - MUZIKA AFRIKE
Marko Gajić, student osnovnih studija istorije umetnosti (u okviru programa Dani evropske baštine)

 

Radionica za decu i mlade u septembru, nedeljom od 11 časova

„Veksilologija u MAU: mapiranje Afrike” – kreativna radionica za decu i mlade (uzrast: od 6 do 14 godina)

Veksilologija u MAUUčimo o oslobođenju i nezavisnosti afričkih zemalja, pomno prateći mapu afričkog kontinenta i upoznajući veksilologiju – nauku o zastavama.

Kombinujući poznavanje istorije i geografije, igru memorije i kreativni rad, mladi posetioci proučavaće afričke državne granice i zastave.

Poput pravih veksilologa, nakon mapiranja Afrike – postavljanja afričkih zastava u odgovarajuće državne granice, oni će imati priliku da upotrebom papira i bojica izrade svoju zastavu po želji.

 

 

 

 

 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network