Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

Sreda, 02. jul 2014, 18h
U Muzeju afričke umetnosti, Andre Nikolića 14

Pozivamo Vas na

Open Research Hour,

u okviru programa Konteksti i reprezentacije.

Open Research Hour koncipiran je kao jednosatni izvod iz istraživanja o Muzeju afričke umetnosti u Beogradu, koje sprovodi kustos Anders Kreuger iz Muzeja savremene umetnosti Antverpen (Museum of Contemporary Art Antwerp). Pružajući uvid u tok samog istraživanja, ovaj neformalan razgovor osvetljava elemente muzejskog rada koji obično ostaju nedostupni široj javnosti.

 

 

Open Research Hour je inovativna forma muzejske reprezentacije koja promoviše muzejsku samorefleksiju. Jednočasovni neformalni razgovor i/ili pregled dokumentacije sa kustosom Andersom Kregerom iz Muzeja savremene umetnosti Antverpen, koji trenutno boravi u Beogradu proučavajući Muzej afričke umetnosti, služiće kao izvod iz istraživanja koje se inače odigrava u radnim prostorijama Muzeja. Tokom jednog sata, razgovor-istraživanje će se odvijati u muzejskom prostoru koji je otvoren za javnost (stalna postavka, bašta muzeja, itd.), čineći istraživanje, ili makar samo jedan njegov deo, potpuno transparentnim i dostupnim svakome ko se interesuje za praćenje, posmatranje ili interakciju sa sagovornicima: Andersom Kregerom, Anom Sladojević, slobodnim kustosom i Emilijom Epštajn, kustosom Muzeja afričke umetnosti.

<p>Open Research Hour će se održati na engleskom jeziku, kao deo Programa „Konteksti i reprezentacije“, autorke Ana Sladojević. Koordinator programa u Muzeju afričke umetnosti je Emilia Epštajn.
 

0
0
0
s2sdefault

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network