Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

AFRIKA – Studije umetnosti i kulture

POZIV ZA PRILAGANJE RADOVA – AFRIKA 4

Preuzmite "POZIV ZA PRILAGANJE RADOVA – AFRIKA 4" i "Uputstvo za autore" u PDF formatu

Uređivački odbor časopisa AFRIKA – studije umetnosti i kulture upućuje poziv za prijavljivanje radova za novi broj (2017).

U časopisu se objavljuju originalni naučni radovi, intervjui, stručni eseji i drugi prilozi iz oblasti savremenih studija afričke umetnosti i kulture. Interdisciplinarni karakter časopisa omogućava višeslojna tumačenja afričkih fenomena i procesa, koja su predmet aktuelnih proučavanja društvenih i humanističkih nauka. Pored ostalog, pažnja se posvećuje radu Muzeja afričke umetnosti u Beogradu i relevantnim muzeološkim trendovima i muzejskim produkcijama u svetu.

S obzirom na to da se novi broj časopisa objavljuje naredne godine, kada Muzej afričke umetnosti slavi 40 godina rada, višedecenijska aktivnost Muzeja bi mogla biti jedna od tema proučavanja, odnosno radova prilagača.

Rok za predaju naučnih radova za naredni broj je 15. mart 2017. godine. Kraći prilozi (intervjui, prikazi, kritike, izveštaji) mogu se slati do kraja marta 2017. godine.

Ukoliko imate nameru da prijavite svoj rad, molimo vas da do 15. januara 2017. godine na email redakcije (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) dostavite naziv rada – temu.

Tekstovi treba da budu rukopisi, koji nisu prethodno objavljeni niti se razmatraju za objavljivanje u drugoj publikaciji. Originalne naučne radove (do 70.000 karaktera) i pregledne članke (do 45.000 karaktera) slati u word dokumentu sa apstraktom (do 1.000 karaktera sa razmakom / 250 reči) i pet ključnih reči. Rukopise i/ili upite slati na:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

(naslov poruke: AFRIKA 4 submissions)

Uz tekst se prilaže 5 ili više fotografija / ilustracija (2-4 fotografije za kraće priloge). Autori moraju imati dozvolu za objavljivanje fotografija.

Detaljnije uputstvo za slanje radova priloženo je u Uputstvu za autore.

Poziv za prilaganje radova – Afrika 4 (pdf)