Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

MAU za sve, svi u MAU

 

Poseban program namenjen starijoj populaciji

Muzej afričke umetnosti je 2015. godine, u saradnji sa Fakultetom za kulturu i medije i Gerontološkim društvom Srbije osmislio društveno odgovoran projekat “MAU za sve, svi u MAU - poseban program za starije osobe” kojim se podstiče integracija i aktivno učešće starijih osoba u kulturnim programima. Projekat su podržale organizacije “Balkanska muzejska mreža” i “Kulturno nasleđe bez granica”, kao i Vlada Švedske.

Programi Muzeja namenjeni su svim zajednicama i starosnim grupama. Kako bismo učinili programske sadržaje Muzeja dostupnim i našim starijim sugrađanima, i kako bismo im olakšali kretanje kroz izložbenu postavku, pristupili smo izradi specijalnih rukohvata i rampi za invalidska kolica. Tim povodom kustosi Muzeja i studenti-volonteri posetili su domove Gerontološkog centra Beograd gde su predstavili muzejske programe i održali posebne radionice vajanja u glini, nakon čega je ustanovljen poseban, besplatan termin i program namenjen starijima - svakog prvog četvrtka u mesecu u terminu od 10 do 12 časova.

Program za celu 2024. godinu možete naći ovde (.pdf). Ukoliko imate još pitanja, slobodno nas kontaktirajte na telefon: 011/2651-654 i imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Pogledajte kako su izgledale naše radionice u Domu Bežanijska kosa i ostalim ustanovama ovog tipa u okviru Gerontološkog centra Beograd.

- Četvrtak, 9. jul 2015, u Domu Bežanijska kosa
Tim Muzeja: Milica Josimov, Marija Ličina i Marija Aleksić sa studentima-volonterima Stefanom Jovčićem i Željkom Jaćićem

- Četvrtak, 6. avgust 2015, u Domu Karaburma
U programu su učestvovali - Marija Ličina i Milica Josimov iz Muzeja afričke umetnosti i profesorka Nataša Simeunović Bajić sa studentima-volonterima Jelenom Ponomarev i Milicom Radusin sa Fakulteta za kulturu i medije.

- Četvrtak, 10. septembar 2015, u Domu Voždovac
U programu su učestvovali - Milica Josimov i Marija Ličina iz Muzeja afričke umetnosti sa studentima-volonterima Andreom Despotović i Ivanom Živulović sa Fakulteta za kulturu i medije.

- Četvrtak, 1. oktobar 2015, u Domu Stacionar
U programu su učestvovali - Milica Josimov i Marija Aleksić iz Muzeja afričke umetnosti sa studentima-volonterima Jelenom Ponomarev i Željkom Jaćićem sa Fakulteta za kulturu i medije.

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.