Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Edukacija i animacija

Nedelja u MAU

Program „Nedelja u MAU“ organizuje se za pojedinačne i porodične posete u terminu nedeljom od 11 do 13 časova i podrazumeva paralelne programe KUSTOSKIH VOĐENJA (za odrasle) kroz muzejske postavke i RADIONICE ZA DECU (uzrasta 4-12 godina). Nije potrebno prijavljivanje unapred.

Pojedinačna karta (za svakog posetioca) iznosi: 200 dinara

 

Nedeljom od 11 do 13č

Kreativna radionica za decu: „Uzbudljiva putovanja pustinjske lisice Fanak“

Dečija radionicaFanak je pustinjska lisica prepoznatljiva po dugim ušima koja živi u severnoj Africi i graničnim oblastima sa Azijom. Fanak je nacionalna životinja Alžira po kojoj naziv nosi i fudbalska reprezentacija ove zemlje, dok je u svetu ova pustinjska lisica postala zvezda poznatog crtanog filma Zootopija i serijala Pokemoni, a bila je i inspiracija Antoanu Sent Egziperiju za lik lisice koja je verni pratilac i drug Malog princa.

Učesnici radionice „Uzbudljiva putovanja pustinjske lisice Fanak“ saznaće zanimljivosti o osobinama i prirodnom staništu ove životinje i o njenoj slavi koju je stekla u raznim ulogama u crtanim filmovima i književnosti.

Kroz tehniku crtanja i kolaža, i osmišljavajući priče, učesnici radionice će se poigravati sa izgledom, pokretom i situacijama u kojima se Fanak nalazi u njenom pustinjskom domu, ali i na uzbudljivim, izmaštanim putovanjim po celom svetu.

Kreativna radionica „Uzbudljiva putovanja pustinjske lisice Fanak“ osmišljena je kao prateći dečji program uz samostalnu izložbu Masinise Selmanija „Podeljeni svetovi“ na kojoj su prikazana dela u tehnici crteža i animacije.

Radionice vode: Marija Miloš, Milica Josimov, Milica Naumov i Dragana Ćurčin

 

Nedeljom od 11 do 12č

Javno vođenje kroz tematsku izložbu: „Podeljeni svetovi. Samostalna izložba Masinise Selmanija“; kustos izložbe: Ivana Vojt

Javno vođenje kroz tekuću izložbuMasinisa Selmani pronalazi inspiraciju u društveno-političkim problemima, preuzimajući ih iz novinskih isečaka koje godinama sakuplja. Eksperimentalnim pristupom crtežu i animaciji, Masinisa Selmani daje dokumentarnu dimenziju svojoj crtačkoj praksi, poigravajući se granicom između stvarnog i nestvarnog, komedije i tragedije.

Masinisa Selmani je umetnik koji živi i radi na relaciji Alžir–Francuska, i dobitnik je brojnih značajnih nagrada, a njegov rad je dobio posebnu pohvalu žirija na 56. Bijenalu u Veneciji 2015. godine.

Poslušajte javno vođenje kroz izložbu koje vam donosi Ana Knežević, istoričarka umetnosti.