Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Arhiva

 

Ponedeljak, 16. decembar, od 18 časova

Odbrana i poslednji dani Afrodizijaka

Naslovna strana kataloga za izložbu "Nezaštićeni svedok br. 1: Afrodizijak"Predstavljanje kataloga Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak

U ponedeljak, 16. decembra, od 18 časova na stalnoj postavci MAU predstavljamo katalog i pozivamo vas na otvorenu debatu na temu Afrodizijaka. U poslednjim danima gostovanja Nezaštićenog svedoka br.1, Afrodizijak će biti napadnut. Kao što se on usudio da učtivo, u rukavicama spopadne muzejski predmet, fenomen muzeja i procese muzealizacije, naš gost, prof. dr Dragan Bulatović će tokom predstavljanja kataloga kritikovati ovu umetničku intervenciju. Branićemo se teorijama muzejskih zavera, muzejskim svedocima sa i bez zaštite, aktivacijom svih čula i perifernog vida, muzejima koje treba cimnuti, istorijama, kritikama i interpretacijama ovog i sličnih projekata.

U događaju učestvuju: Jelena Spaić (Grafički odsek, FLU), dr Milan Popadić (CMiH, Filozofski fakultet) i Ana Knežević (MAU). Specijalni gost razgovora: prof. dr Dragan Bulatović, istoričar umetnosti, vanredni profesor u penziji na Seminaru za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

„Nezaštićeni svedok br.1: Afrodizijak“ predstavlja radove osam umetnika – Saše Tkačenka, Ivane Ivković, Siniše Ilić, Irene Kelečević, Milice Josimov, Milice Rakić, Ane Adamović i Ane Vujović – koji su interpolirani u stalnu postavku MAU od 17.10. do 22.12.2019. godine.

Ulaz slobodan.

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Časopis Muzeja

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network