Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Mini-kursevi za srednjoškolce

 

BOJE AFRIKE – KREATIVNE RADIONICE I IZLOŽBA RADOVA

Program se organizuje besplatno tokom školskih raspusta, obuhvata mini-kurs određene umetničke tehnike i izložbu radova

MAU za srednjoškolce na raspustuOd 2016. godine Muzej afričke umetnosti (MAU) tokom školskih raspusta organizuje besplatan program za učenike srednjih škola koji obuhvata kreativne radionice u trajanju od pet dana i završnu izložbu radova. Ovaj program MAU osmišljen je kao intenzivan mini-kurs na kojem srednjoškolci, u svoje slobodno vreme na raspustu, imaju priliku da steknu veštine i znanja o tehnikama likovne i primenjene umetnosti i zanata koji su karakteristični i za tradicionalno i za savremeno stvaralaštvo (keramika, grafika, slikanje, šivenje, izrada nakita od perlica i konca...), kao i da upoznaju simbolizam, značenja i kolorit različitih likovnih motiva u afričkim kulturama. U završnom delu programa, polaznici upoznaju proces pripreme izložbe i učestvuju u kreiranju postavke, a poslednjeg dana programa održava se svečano otvaranje izložbe radova nastalih na kreativnim radionicama, dodela potvrda o učešću i nagrada autorima najboljih radova.

Uz podršku mentora/kustosa, polaznici svakog ciklusa programa „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ stiču praktična i teorijska znanja o određenoj tehnici primenjene umetnosti, o različitim temama iz afričkog stvaralaštva, upoznaju značaj izabranih predmeta iz zbirki Muzeja afričke umetnosti i zajednički učestvuju u organizaciji i postavljanju završne izložbe radova.

Program „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“ osmislile su i vode Milica Josimov, vajar/konzervator, i Marija Miloš, viši kustos.

POGLEDAJTE KAKO SU PROTEKLI RASPUSTI ZA SREDNJOŠKOLCE U MAU U PRETHODNOM PERIODU ...