Facebook Instagram Twitter Academia YouTube SoundCloud RSS

Vesti i događaji

 

BOJE AFRIKE – KREATIVNE RADIONICE I IZLOŽBA RADOVA

Boje AfrikeDva puta godišnje, tokom letnjeg i zimskog raspusta, MAU organizuje poseban program – petodnevni mini-kurs za srednjoškolce na kojem se mladi kroz predavanje i praktičan rad upoznaju sa različitim tehnikama izrade tradicionalnih afričkih predmeta i riznicom motiva koji potiču sa afričkog kulturnog podneblja.

U okviru ovogodišnjeg zimskog programa „Boje Afrike“ srednjoškolci su imali priliku da pohađaju kurs keramike i grafike kao i da – u završnom delu programa – zajedno sa kustosima Muzeja kreiraju izložbu na kojoj su predstavljeni njihovi umetnički radovi.

Svečano otvaranje izložbe i dodela potvrda i nagrada za najuspešnije održani su u nedelju, 21. januara 2024, u 14 časova. Izložba radova srednjoškolaca „Boje Afrike“ svedoči o kreativnosti, veštini i maštovitosti učesnika mini-kursa keramike i grafike i na njoj je prikazan ceo proces rada od izrade skica, preko ovladavanja različitim tehnikama izrade, do završne obrade, glačanja i bojenja i otisaka na papiru i tekstilu.

Svim učesnicima dodeljene su potvrde o učešću, a nagrade za najbolje radove dobile su: Tijana Filić (Arhitektnonska tehnička škola), Višnja Tropin (Arhitektnonska tehnička škola) i Tijana Stojanović (Škola za dizajn).

Čestitamo svim učesnicima programa „Boje Afrike“ i pozivamo sve sadašnje i buduće srednjoškolce da nam se pridruže tokom zimskog raspusta!

Izložbu možete pogledati do nedelje, 28. januara 2024.

 

 

BILTEN - prijava

Prijavite se kako bismo Vas informisali o predstojećím muzejskim programima.

captcha 

Kalendar događaja

Kalendar događaja

Virtuelna tura

Digitalni otisak MAU

Dig(i)MAU

DIGI MAU baner

www.nesvrstani.rs

nesvrstani.rs

Audio-vodič

Audio-vodič

Darujte MAU

Gostujuće izložbe

putujuci mau lat

Časopis Muzeja

MAU preporučuje

Privatna arhiva Džuverović

WSSSR

SIVision

Zavod Afriška Vas

Kako radi MAU

O tome kako i šta (sve) radi MAU, pogledajte u sjajnom prilogu za BRAINZ TV - Naučnu televiziju (novembar 2019.). Govori deo MAU tima: Emilia Epštajn, Milica Josimov, Milica Naumov, Marija Miloš, Ana Knežević.


MAU је član   Balkan Museum Network

Pristupna rampa

Izdvajamo

Časopis Muzeja

Časopis Muzeja

E-Publikacije

E-publikacije

Arhiva